Hyundai scoort hoog in tevredenheidsonderzoek


In een jaarlijkse onafhankelijk tevredenheidsonderzoek van het Amerikaanse JD Power, heeft Hyundai alweer een grote sprong voorwaarts gemaakt.

Hyundai eindigde op de 11e plaats van de 36 en scoort daarmee beter dan het marktgemiddelde. Hyundai laat met dit resultaat onder andere merken als Infiniti, Subaru, BMW, Volvo, Audi en Volkswagen achter zich. In de zogenaamde Vehicle Dependability Study werden meer dan 52.000 eerste eigenaars van in 2007 aangekochte modellen bevraagd over de technische betrouwbaarheid van hun wagen over een periode van 2 tot 3 jaar.

De waardering wordt daarbij uitgedrukt in het aantal mankementen (hoe klein ook) per 100 wagens. Dus hoe lager het cijfer, hoe beter de score. Het marktgemiddelde bedraagt 155, Hyundai behaalde de 11e plaats met 148. Vorig jaar stond het Koreaanse merk nog op de 14e plaats met 161 problemen. De volledige ranking vind je hieronder.

Betrouwbaarheid auto's

Deel dit bericht:

2 reacties op "Hyundai scoort hoog in tevredenheidsonderzoek"

  1. Kristof 25-03-2010 om 13:44

    Is dit een Advertorial ?
    Lijkt wel zo met die focus op Hyundai …

  2. PJS 25-03-2010 om 13:49

    @Kristof; Nee, maar het persbericht kwam wel van Hyundai.. Op zich is de knappe prestatie van het merk wel opmerkenswaardig.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...