Officieel: Mercedes SLS AMG GT3

Mercedes SLS AMG GT3
Na de gelekte beelden was het enkel wachten op de officiële bekendmaking van de Mercedes SLS GT3.

Met de perslancering hebben we dus eindelijk meer informatie en kwalitatieve foto’s. Standaard heeft een SLS 571pk, maar daar neemt de nieuwe SLS GT3 geen genoegen mee. Officiële prestatiecijfers zijn er nog niet, de FIA zal eerst bepalen hoeveel pk deze SLS mag hebben. Alle deelnemende wagens worden zodanig afgesteld dat ze ongeveer evenwaardig zijn. Uiteraard is de wagen volledig herzien voor het circuit, zo werd de wagen grotendeels gestript waarmee er 300kg bespaard wordt, allemaal gunstig voor de prestaties op het circuit.

De SLS AMG werd ook aerodynamisch aangepast, zo vinden we achteraan een grote spoiler, gewijzigde luchthappers en een carbon spoilerlip. De vleugeldeuren blijven dan weer wel behouden. Voor de veiligheid van de racepiloten is er ook een automatisch brandblussysteem geintegreerd, net zoals een zespuntgordel, een veiligheidssysteem voor hoofd en nek en een rolkooi.

De SLS GT3 zal jammer genoeg dit jaar niet meer verschijnen op het circuit wegens het grote succes van de gewone SLS. Eind dit jaar wordt de SLS AMG GT3 toch nog geproduceerd en geleverd, dus in het GT3 seizoen van 2011 kunnen we SLS aanschouwen. De kans bestaat wel dat AMG her en der op race events hun GT3 racer zal voorstellen ter promotie.

Met dit fashionicon op het circuit heeft Mercedes alweer een extra model in de SLS-klasse bij. Zo hebben we al de gewone, een cabrio is op komst en er zijn geruchten van een instapper, de mini-SLS. Ook een krachtig Black Series model staat op de planning, deze zal deels gebaseerd zijn op de GT3 versie.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Mercedes SLS AMG GT3"

  1. PJS 25-03-2010 om 22:44

    Oogt wel erg cool, ben benieuwd wat dat gaat geven op het circuit..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...