Autoverzekeringen worden duurder

Autoverzekering
Na een prijsstabilisatie van vier jaar verhogen de meeste verzekeraars hun tarieven. De stijging gaat van 2 tot 5 procent.

Autoverzekeringen worden duurder, de verzekeraars vinden een stijging van de tarieven nodig door het stijgende aantal schadegevallen en de geslonken financiële reserve. Dagelijks zijn er meer dan 1.000 ongevallen en dat aantal lijkt niet te dalen. Om zich hiertegen te wapenen jagen de verzekeraars de prijzen de hoogte in. Ethias verhoogt zijn prijzen met 2,8 procent, AG zelfs met 4,5 procent.

De prijsvorming van de verzekeringsproducten hangt niet enkel af van de premies maar ook van het financieel inkomen die deze premies genereren. Door de crisis is dat laatste inkomen flink geslonken waardoor de financiële reserves bij de verzekeringsmaatschappijen niet erg groot meer zijn. Volgens Test-Aankoop moeten de stijgende tarieven gecontroleerd worden, aangezien een auto-verzekering in ons land verplicht is, vinden ze dat een prijsverhoging bij de overheid aangevraagd moet worden. (Via: deredactie)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autoverzekeringen worden duurder"

  1. Koen 24-03-2010 om 13:51

    Godver, ze zouden beter al die crashende idioten van de weg halen. Meer plaats voor mij ook dan 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...