Mercedes B-Klasse AMG op komst?


AMG, de tuningdivisie van Mercedes, staat vooral gekend om haar modellen met superprestaties. Zal deze in-house tuner zich ook aan de Mercedes B-Klasse vergrijpen?

Het schijnt alleszins van wel, de reden hiervoor zou zijn dat Mercedes AMG op die manier een jonger koperspubliek kan aantrekken. De concurrentie zou bestaan uit de Audi S3 en de Volkswagen Golf R. Houdt Mercedes er wel rekening mee dat de B-Klasse een eind hoger op z’n poten staat en wellicht niet dezelfde prestaties als de zonet vermelde concurrentie zal kunnen neerzetten?

Onder de motorkap zou nog steeds een viercilinder liggen, die dan weliswaar wat meer vermogen dan voorheen zou krijgen. Verder zullen ook de remmen worden aangepast, zal de ophanging een eindje stijver gemaakt worden en kunnen we een nieuwe bodykit verwachten. De wagen zou tegen 2011 op de markt moeten verschijnen. Goed idee of totaal belachelijk? (via LLN)

Deel dit bericht:

6 reacties op "Mercedes B-Klasse AMG op komst?"

 1. PJS 23-03-2010 om 9:44

  Lachwekkend!

 2. BNNY 23-03-2010 om 11:24

  De B-klasse zou in zijn volgende gedaante breken met het huidige design en een meer toegankelijk model worden. De instapper van Mercedes is sinds jaar en dag de C en daarmee kunnen ze jammergenoeg geen jong publiek aantrekken, daarom dat ze hun 2 modellen onder de ‘Mercedesgrens’ volledig gingen herzien, uiteraard ook met krachtige topmotorisaties omdat – zo leren ze van andere constructeurs – wel aanslaat, kijk maar naar de 1-Serie & de A3

 3. PJS 23-03-2010 om 11:27

  @BNNY; De mercedes B-Klasse, in zijn huidige vorm, zou moeilijk als AMG-model door het leven kunnen gaan. Als de B-Klasse in de toekomst een andere koetswerkvorm zal krijgen dan zijn er natuurlijk wel opties..

 4. XliljeezyX 23-03-2010 om 16:20

  En ik moet dit geloven..? Zie je het al voor je een B AMG?! Wie dat wil koopt toch gewoon een smart van brabus of niet dan?

 5. Mrnix 23-03-2010 om 17:51

  dat d8 ik ook van de R AMG maar die is er tog gekomen^^

 6. BNNY 23-03-2010 om 18:33

  Men spreekt weldegelijk over de volgende generatie B-klasse, deze zou er tegen 2011 aankomen. Op 1 jaar tijd een passend motorblok integreren + campagne lancering lijkt mij – en Mercedes – niet echt haalbaar.

  Volgende generatie dus!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...