Ford Fiesta ST Turbo gespot!

Ford Fiesta ST
Ford maakte onlangs de S2000-versie van haar Fiesta, om het gewone koperspubliek ook wat te bieden, komt er binnenkort een ST-versie.

De wagen zal niet alleen optisch onder handen genomen worden, zo zien we bijvoorbeeld prachtige nieuwe velgen en een schitterende dubbele uitlaat, ook de prestaties van de Ford Fiesta ST zullen beter zijn dan die van een standaard Fiesta. Welke motor er precies in de Fiesta ST zal liggen, is nog niet duidelijk. De vorige versie kreeg een 2.0 liter benzinemotor met 150 pk. Ofwel zal Ford het vermogen gelijk houden en gebruik maken van een 1.6 liter motor met turbo, ofwel zal Ford de motorinhoud gelijk houden, maar dan wel meer vermogen uit het blok schroeven.

Gezien de hedendaagse trend tot downsizing, lijkt de eerste mogelijkheid ons de meest waarschijnlijke en verwachten we dus een 1.6 liter groot blok, dan kracht bijgezet zal worden door een turbo. De wagen staat op 17″ velgen en de eerste tekenen van leven mogen we volgend jaar verwachten. (via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...