Volvo XC30 op komst?


Komt er een Volvo XC30? Er zijn verschillende geruchten die beweren van wel!

Wanneer het voorvoegsel XC voor een benaming bij Volvo staat, wil dit zeggen dat de wagen terreinwaardiger is geworden. Volvo zou bezig zijn met een Volvo XC30, een compacte off-road variant van de Volvo C30. Daarmee wil Volvo de concurrentie aangaan met onder andere de BMW X1 en eventueel de Mercedes BLK – of hoe dat ding ook mag heten.

Ook al zal de techniek van de XC30 vooral gebaseerd zijn op de C30, de styling zou van de XC60 afkomstig zijn. De vloeiende lijn van de neus zou behouden worden, de achterkant zou een iets vloeiender lijn krijgen. Onder de motorkap krijgen we wellicht het gamma aan motoren dat de C30 momenteel kent, beginnende bij een 1.6 liter dieselmotor, gaan de tot een T5 dieselmotor met 230 pk.

Aangezien het om een XC-model gaat, is de kans groot dat er een vierwielaangedreven variant beschikbaar zal zijn. Verder wordt er nog gesproken over een vijfdeursversie van de C30, maar het lijkt ons dat Volvo op die manier met haar V40 zal gaan concurreren. (via MA)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volvo XC30 op komst?"

  1. Mrnix 22-03-2010 om 17:53

    niet mis 😀

Reageer

Reactie aan het plaatsen...