Volkswagen R GmbH in de startblokken


Volkswagen maakt al langer dan vandaag sportieve modellen, in de toekomst zullen die modellen van de hand van Volkswagen R GmbH komen.

Echt veel veranderen zal er weliswaar niet. Volkswagen keek enkel binnen haar organisatie wat er precies gebeurde bij de productie en verkoop van de R-modellen en bundelde al deze functies in een apart bedrijf. R is voor Volkswagen dus wat M voor BMW is en AMG voor Mercedes. Vanaf heden is R GmbH dus verantwoordelijk voor onder meer de Golf R, de Scirocco R en elk R Line pakket.

De verantwoordelijke van het bedrijf, Ulrich Riestenpatt gt. Richter, laat weten dat R GmbH vooral zal voldoen aan de noden van de moderne consument. Dit wil zeggen dat hij zal instaan voor een doorgedreven individualisatie van de producten van Volkswagen. Volkswagen R GmbH levert zo’n 350 banen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...