Irmscher doet nu al de nieuwe Opel Meriva

Opel Meriva Irmscher
Vroege vogels, dat zijn de tuners van Irmscher. De nieuwe Opel Meriva – met flexdoors! – is nog maar net voorgesteld in Genève of ze komen al met een eigen versie.

Gelukkig zijn de aanpassingen zeer bescheiden. Irmscher vernieuwt – wat al nieuw was – de grille in het zilver of zwart vooraan waardoor de wagen wat dynamischer lijkt, het voegt achteraan een kleine spoiler toe en voorzien enkele grotere velgen, beschikbaar in 16″, 18″ of 19″.

Binnenin doet Irmscher ook zijn eigen ding. Zo voorziet het zetels, armsteunen en deurpanelen in het leder, uiteraard voorzien van de gepaste afwerking met aluminium voor het de accenten en pedalen. De Duitsers bieden een volledig kleurenpalet aan, waardoor je gezinswagen eveneens personaliseerbaar wordt.

Momenteel zijn er nog geen vermogensupgrades beschikbaar, maar dat zou in de toekomst wel mogelijk moeten zijn. Dus de keuze blijft beperkt tot een 1.4 benzinemotor of een 1.7 dieselvariant. Om het geheel toch een beetje aan te passen verlaagd de Meriva met 30mm, ook de uitlaatpijpen werden vervangen.

Een prijs voor dit geheel is niet bekend, of iemand zijn toekomstige gezinswagen wil laten tunen lijkt me ook zeer de vraag.

Opel Meriva Irmscher

Opel Meriva Irmscher

Opel Meriva Irmscher

Deel dit bericht:

3 reacties op "Irmscher doet nu al de nieuwe Opel Meriva"

 1. Kristof L 17-03-2010 om 12:58

  Mocht dit soort mini-tuning van de fabriek-af verkregen kunnen worden zouden wel meer mensen deze versie kiezen denk ik. De prijs hoeft dan niet eens zo veel hoger te zijn aangezien je dan ook de originele velgen, grille niet moet hebben en die dus ook niet betaald. Hoe werkt deze tuner (en andere) eigenlijk? Je stopt je auto binnen bij een ‘workshop’ en de volgende dag heb je hem terug?

 2. Mrnix 17-03-2010 om 13:43

  kvind et grappig dat er tuners bestaan die zoiets tunen xD

  @kristof:
  er bestaan 2 soorten tuners:
  1: een tuner wr je je auto binnengeeft (nadat je ze hebt gekocht bij de dealer van het merk) en ff later kunt ophalen
  of
  2: (dit is vooral bij exclusieve merken denk ik) dat de tuner zelf al 50 exemplaren opkoopt van de fabriek die ze tunen en dan verkopen. Dat maakt de autos dan wel weer exclusiever omdat er maar een beperkt aanval van getuned wordt…

 3. Brambo 17-03-2010 om 18:44

  is irlsher niet zowat de huistuner van Opel, en kunnen dus daardoor niet alle ‘tuning-artikelen’ door de dealer (bij levering of achteraf) geplaatst worden?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...