Hardcore Audi R8 op de planning


Audi neemt deel aan de GT3-racen met de Audi R8. Porsche ook en brengt bovendien een straatlegale versie van de 911 GT3 op de markt. Audi is nu hetzelfde van plan.

De Audi R8 wist vorig jaar een mooi parcours af te leggen en de bestellingen voor deze Audi R8 GT3 lopen dan ook vlot binnen. Bovenop de 25-tal modellen die het vorig jaar maakte, zouden er dit jaar nog ‘ns dertig extra geproduceerd worden, wat het totaal op ongeveer 55 brengt. Er is al een straatlegale versie van de R8 GT3 gebouwd, maar de goedkeuring van de top om de wagen in productie te nemen, moet nog komen.

Momenteel is de Audi R8 GT3 zijn chassis vervaardigd uit aluminium. Op de straatlegale versie zou dit weliswaar  niet volledig het geval zijn. Er zijn enkele plaatsen die Audi sterker zou willen zien, daarvoor zou het misschien gebruik maken van koolstofvezels. Het zou weliswaar ook kunnen dat dit sterkere chassis pas op de nieuwe Audi R8 terug te vinden zal zijn, die staat gepland rond 2013 of 2014. (via AC)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...