Impressie: nieuwe Mercedes CLS

Nieuwe Mercedes CLS Impressie
Met de komst van de F800 Concept geeft Mercedes aan dat de ontwikkeling van de nieuwe CLS volop begonnen is. Een eerste impressiefoto toont ons alvast in welke richting het merk werkt.

De nieuwe Mercedes CLS zou dit jaar nog onthuld worden, dat ze bij Mercedes erg veel verwachten van de opvolger van hun succesvolle vierdeurscoupé is duidelijk. Op het autosalon van Genève stond alvast een conceptmodel die de designrichting van het merk moet aantonen. Dankzij Theophilus Chin hebben we alvast een beeld hoe dat conceptmodel zich zal vertalen in een nieuwe CLS.

De nieuwe CLS zou iets robuuster ogen dan zijn voorganger, toch blijft het geheel een dosis elegantie uitstralen die vierdeurscoupé’s nu éénmaal nodig hebben. Die elegantie vinden we vooral terug langs de achterkant van de nieuwe CLS, verfijnde achterlichten en een elegante achterpartij dragen hier zeker tot bij. In profiel herkennen we de typische CLS-looks nog het meest, met een scherp aflopende daklijn en vier deuren die het algemene beeld van de wagen niet teniet doen.

Onder de motorkap zullen we het motorgamma van de E-Klasse vinden, maar ook een hybridevariant zal tot de mogelijkheden behoren. Hiervoor zal Mercedes het systeem van de S400 Hybride gebruiken. Aan de andere kant van het gamma komt AMG op de proppen, met een 5.5-liter bi-turbo V8 en minstens 544 pk. (Impressie via: Theophilus Chin)

Nieuwe Mercedes CLS Impressie

Deel dit bericht:

1 reactie op "Impressie: nieuwe Mercedes CLS"

  1. BertN 23-03-2010 om 12:12

    Precies de lichten van de Peugeot 406 coupé

Reageer

Reactie aan het plaatsen...