Alfa Romeo en Maserati bouwen samen RWD Platform

Alfa Romeo 8C Competizione
Maserati en Alfa Romeo werken samen aan een nieuw platform dat zal leiden tot nieuwe Alfa Romeo’s met achterwielaandrijving.

Het nieuwe platform zal het platform van de Quattroporte en de GranTurismo vervangen. Het nieuwe platform zal volgens insiders voornamelijk uit aluminium bestaan, waardoor het totale gewicht aanzienlijk zal afnemen. Het platform zal daarnaast ook compatibel zijn met hybride aandrijflijnen dat Maserati naar alle waarschijnlijkheid van Ferrari zal kunnen gebruiken. Over een productiedatum is nog niets bekend, de Quattroporte moet nog 3 jaar lopen, daarmee hebben we dus een indicatie.

Alfa Romeo zal mee kunnen profiteren van dit nieuwe platform om zo in de toekomst hoogwaardige modellen te kunnen aanbieden met achterwielaandrijving waaronder een Coupé en de vervanger voor de 8C Competizione. Het succes van de 8C, wiens beperkte oplage reeds lange tijd uitverkocht is, heeft aangetoond dat het merk hoge prijzen kan vragen voor prachtig ogende wagens.

De huidige 8C gebruikt reeds erg veel componenten van de Maserati stal en werd bij Maserati gebouwd in Modena gebouwd. De fabriek heeft nog capaciteit voor een nieuwe beperkte oplage in unieke Alfa’s. Het blijft uiteraard gissen met welk model Alfa op de proppen zal komen. Een 4C komt er niet, en behalve een 8C GTA blijft het verdacht stil bij het merk. De toekomst zal ongetwijfeld uitwijzen welke Alfa’s met achterwielaandrijving we zullen mogen verwachten. (Via: Insideline)

Masarati Quattroporte GT S Awards Edition

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...