Officieel: BMW 5-Reeks Touring

BMW 5-Reeks Touring
BMW heeft zonet alle details en foto’s van de vierde generatie BMW 5-Reeks Touring vrijgegeven.

De vierde generatie van de zakelijke BMW Break moet overtuigen door zijn krachtige looks, hoge functionaliteit en erg hoge rijdynamiek. Net als de nieuwe 5-Reeks Sedan oogt de 5-Reeks Touring een stuk scherper dan zijn voorganger, waardoor hij een stuk dynamischer en krachtiger overkomt. Dankzij zijn lange motorkap, korte overhang, de langste wielbasis in het segment en de licht aflopende daklijn behoudt de 5-Reeks Touring een hoge graad van elegantie.

De buitenafmetingen vertalen zich in een multi-functioneel interieur. In de kofferruimte kan er 560 liter bagage vervoerd worden, klap je de achterbank neer dan kan er tot 1.670 liter mee. Verder kan de achterbank tot 11 graden gekanteld worden, om de achterste passagiers nog meer comfort te bieden. De koffer kan trouwens in twee delen geopend worden, zo kan ofwel enkel de ruit open ofwel de volledige kofferklep.

De BMW 5-Reeks Touring geniet natuurlijk van de typische BMW dynamiek en comfort. Optioneel kies je voor Dynamic Driving Control, waarmee de ophanging volledig naar de persoonlijke vereisten kan worden ingesteld. De nieuwe BMW 5-Reeks Touring krijgt standaard een pneumatische ophanging op de achteras. Optioneel zijn verder nog Adaptive Drive en Integral Active Steering beschikbaar.

Onder de motorkap zullen bij de lancering twee zes-in-lijn benzinemotoren beschikbaar zijn. Het gaat om de 535i met 306 pk en de 523i met 204 pk. Wie wil dieselen heeft de keuze tussen een viercilinder en een zescilinder. De 520d zorgt voor 184 pk en verbruikt maar 5,2 liter/100 km, de 530d zorgt voor 245 pk. Alle motoren zijn optioneel verkrijgbaar met een achttraps automaat. Om brandstof te besparen beschikt elk model standaard over EfficientDynamics met systemen als remenergie recuperatie, Auto Start Stop en een schakelindicator. De BMW 5-Reeks Touring werd trouwens bewust erg licht gehouden, erg veel onderdelen werden in Aluminium vervaardigd.

De nieuwe BMW 5-Reeks Touring wordt begin April onthuld op het autosalon van Leipzig. Vanaf midden September moet de wagen bij de dealers te vinden zijn. De instapprijs zou 42.600 euro bedragen.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: BMW 5-Reeks Touring"

  1. Gilles 14-03-2010 om 11:22

    wowkes

  2. Mrnix 14-03-2010 om 17:41

    mooi, maar het is en blijft een saaie auto

  3. XliljeezyX 15-03-2010 om 13:57

    Bekende zin: Toch liever een E60/E61!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...