In detail: Seat IBE Concept

Seat IBE Concept
De Seat IBE Concept ging even onder onze radar door in Genève, vandaag maken we dat echter ruimschoots goed door dit elektrisch concept uitgebreid te bespreken.

Seat heeft in Genève de IBE Concept onthuld, een compacte, sportieve, stadswagen die uitgerust is met een volledig elektrische aandrijflijn. De IBE moet de toekomst van Seat tonen, elektrische mobiliteit wordt er gecombineerd met een knap uiterlijk en een grote dosis rijplezier. Volgens Seat is de IBE Concept een nieuwe interpretatie van hoe een elektrisch voertuig eruit zou moeten zien. Die moeten namelijk vooral compact zijn en mooi ogen.

De Seat IBE is 3,78 meter lang en dus 25 centimeter korter dan een Ibiza, de lage motorkap en zijn lange daklijn zorgen voor een sportieve uitstraling. Vooraan beschikt de IBE over LED-dagrijlichten die in een voor Seat typisch “arrow design” werden uitgevoerd. Ook in profiel zien we een sportieve hatch, de wielkasten zijn breed en de velgen sluiten mooi aan bij het design. Achteraan vinden we ook LED verlichting, die net als de koplampen in het “arrow” thema werden uitgevoerd.

De Seat IBE is door zijn compacte afmetingen een echte 2+2 zitter die volgens Seat volledig past bij een jonge levensstijl. Hij biedt genoeg ruimte voor een koppel maar op de achterbank kunnen in nood ook nog twee personen plaatsnemen. De hoge daklijn zorgt er trouwens voor dat er ook op de achterbank voldoende hoofdruimte beschikbaar is en er ook nog wat bagageruimte overblijft.

Onder de motorkap van de Seat IBE Concept vinden we een elektromotor die zorgt voor 102 pk en 200 Nm koppel. Hierdoor sprint hij van 0 naar 50 km/u in 3,4 seconden, ideaal voor de stad. De sprint van 0 naar 80 km/u duurt 6,3 seconden, de sprint naar 100 km/u 9,4 seconden. Dat een elektromotor erg goed past in het stadsverkeer is dus duidelijk. De topsnelheid bedraagt 160 km/u. De elektriciteit wordt achteraan de wagen opgeslagen in lithium-ion batterijen die een capaciteit hebben van 18 kWh. De Seat IBE is uitzonderlijk licht, het geheel weegt amper 1.000 kilogram.

Deel dit bericht:

1 reactie op "In detail: Seat IBE Concept"

  1. Marc 16-03-2010 om 15:23

    Prachtig !!!!! Maken die handel

Reageer

Reactie aan het plaatsen...