Officieel: GQ By Citroen Concept


Citroën stelt de GQ By Citroën voor, een concept dat vooral bedoeld is voor de mannelijke klanten van het merk.

GQbyCITROËN is een conceptcar die het resultaat is van een unieke samenwerking van een team Citroën-designers en het magazine GQ. Samen hebben ze alles op alles gezet om de meest mannelijke auto te creëren. De bedoeling was een frisse wind te laten waaien in de wereld van de Gran Turismo’s.

We herkennen hier duidelijk de styling van Citroën, onder meer aan de concave achterruit en de afgeronde achterkant. Het interieur is volgens Citroën ruim en comfortabel, maar vooral futuristisch. Een 1.6 liter benzinemotor kan in 4,5 seconden naar 100 km/u dankzij de hulp van een elektromotor. De uitstoot blijft beperkt tot 80 gram CO2 per 100 km. De topsnelheid bedraagt 250 km/u.

Zou het kunnen dat dit model de basis vormt van de Citroën DS5, die in 2011 ten tonele zou komen? Citroën maakte eerder al een model met twee deuren als basis voor de Citroën C5, wie weet herhaalt het excentrieke Franse merk die stunt met de Citroën DS5.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: GQ By Citroën Concept"

  1. Mrnix 11-03-2010 om 17:15

    wow een 1.6 liter naar 100 in 4,6 :O

  2. MRM 11-03-2010 om 17:20

    ’t is vooral de elektromotor die hiertoe bijdraagt. Die hebben namelijk hun volledige koppel al bij 0 toeren.

  3. XliljeezyX 11-03-2010 om 22:17

    Eindelijk eens een concept hybride met een redelijk normaal interieur!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...