Toch nog hoop voor Opel Antwerpen?

Opel Insigna
In tegenstelling tot eerdere berichten zou de fabriek van Opel Antwerpen toch niet moeten sluiten. Er zou een plan zijn – in een vroege fase – waar er gesproken wordt over de Astra TwinTop en de Astra Classic, een model speciaal voor de Oost-Europese markt.

Desondanks zal er zwaar gesnoeid worden in het personeelsbestand en de uitgaven, maar beter een halve fabriek aan het werk houden dan een volledige fabriek sluiten. In het eerste plan van GM topman Nick Reilly stond een sluiting van Opel Antwerpen, wat tot een sociaal bloedbad zou leiden. Zo zouden er enkel en alleen al bij Opel Antwerpen zelf 2600 mensen hun job verliezen, nog zo’n aantal zou ontslagen worden bij toeleveringsbedrijven rondom de fabriek.

Uiteraard hopen we dat er in de toekomst toch nog werkgelegenheid is in Opel Antwerpen, maar we moeten voorzichtig zijn. De planning is momenteel nog erg onvolledig, er moet nog veel overleg tussen de top, de vakbonden en de overheid gepleegd worden. Opel verwacht erg veel staatssteun van de landen waar de productie behouden zou blijven. De vakbonden zijn in de eerste reacties niet tevreden met dit ‘palliatief’ akkoord zoals ze het zelf verwoorden. Zij willen een volwaardig model dat de werkgelegenheid garandeert tot eind 2012. In het verleden werd enkele keren een valse belofte gedaan over de toewijzing van een nieuw model, hopelijk is er met dit plan echt toekomst voor Opel Antwerpen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...