De 10 meest verkochte groene auto’s van 2009

Ford Focus RS
Groene auto’s zijn mede dankzij de overheidspremies big business dezer dagen, maar wat zijn nu de meest verkochte groene auto’s van 2009?

In 2009 werden in België zo’n 26.642 auto’s ingeschreven met een CO2-uitstoot van minder dan 105 gram per kilometer. Deze modellen krijgen dan ook een overheidskorting van 15% toebedeeld. Koploper was de Ford Fiesta Econetic, die met 5.031 verkochte exemplaren 19% van de markt voor zijn rekening nam. De top 4 wordt volledig door dieselmotoren aangedreven. Qua CO2 scoren dieselwagens typisch goed, maar op het vlak van fijn stof moeten ze de duimen leggen tegen de benzinevarianten. Jammer genoeg wordt door de overheid enkel met de CO2 waarde rekening gehouden.

De milieuvriendelijkere hybride wagens zijn door de doorgedreven hybride techniek onder de motorkap vaak duurder dan de ecologische dieselmodellen. Die ecologische diesels gebruiken in feite enkel kleine ingrepen zoals banden met lage rolweerstand, een Start/Stop-systeem, een alternator om remenergie te recupereren en het verlagen van de wagen om de luchtweerstand te verlagen. (Via: Netto)

Deel dit bericht:

2 reacties op "De 10 meest verkochte groene auto’s van 2009"

  1. DRIVR 08-03-2010 om 11:18

    Gepaste foto;)

  2. PJS 08-03-2010 om 16:41

    Jammer dat het niet de meest verkochte groene auto is natuurlijk 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...