Ferrari 599XX programma start volgend weekend

Ferrari 599XX
Vorig jaar verraste Ferrari ons in Genève met een 599XX model op basis van de 599 GTB. Voor een select clubje begint volgende week hun eerste kennismaking met deze F1 wagen voor het gewone volk.

Uiterlijk werd de wagen gewijzigd zuiver in functie van zijn aerodynamische eigenschappen. Aangezien er niet op de weg mee mag gereden worden moet Ferrari zich niet aan een eindeloos lange lijst houden van reglementen, dus krijgen we een hardcore circuitracer waar menig hart sneller van gaat slaan. Motorisch werd het vermogen naar 700pk gebracht, wat bereikt wordt bij een 9.000-tal toeren per minuut.

Ferrari selecteert naar eigen goeddunken een select publiek dat past in hun Cliente Corsa testprogramma, wat de eerste brug is tussen het Scuderia Ferrari F1 team en hun straatwagens. Uit de feedback die verkregen wordt uit het 599XX programma past Ferrari de huidige modellen aan, eveneens wordt de techniek ondergebracht in de toekomstige modellen. De 7 leden mogen ook enkel op het circuit racen onder begeleiding van Ferrari, de auto blijft ook ten alle tijden eigendom van Ferrari zelf. De licentie is vrij kostelijk en biedt de kans om 1 of 3 jaar te genieten van de Cliente Corsa voordelen, per jaar zijn er een 8 tal events waar de 599XX wordt uitgelaten.

Dit 599XX programma is de opvolger van het FXX programma, waar er gereden werd met aangepaste Enzo’s. De techniek kwam rechtstreeks uit de F1 en was de basis voor de 430 Scuderia, tezamen met de kennis en ervaring van Michael Schumacher. In Maranello hopen ze dezelfde feedback te krijgen uit het nieuwe programma dat dit weekend start in Valencia. Om toch een racewagen te hebben die tot dit circuitmonster neigt, plant Ferrari een 599 GTO in de nabije toekomst. Deze zou prestatiecijfers krijgen die dicht in de buurt liggen van de 599XX, wat we enkel maar kunnen toejuichen!

Hoe Autocar het voor elkaar gekregen heeft weten wij niet, maar zij hebben de kans gekregen om de 599XX even aan de tand te voelen, hun resultaat zie je hieronder. (Via FB)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ferrari 599XX programma start volgend weekend"

  1. Kristof 08-03-2010 om 18:56

    mooie auto, maar ik vraag mij toch af welke rijke stinkerd (buiten omdat hij het kan betalen) zo’n wagen wil hebben. Hij is niet van jou, hij blijft bij Ferrari, en je mag er maar 8x per jaar mee op het circuit …

Reageer

Reactie aan het plaatsen...