Volvo S60
Vorig jaar stond er op het autosalon van Genève een conceptversie van de Volvo S60. Eindelijk krijgen we het definitieve model te zien.

Bij de lancering zal de S60 beschikbaar zijn met vier verschillende motorisaties. De twee benzinemotoren leveren respectievelijk 304 en 203 pk. Dieselliefhebbers kunnen kiezen tussen 205 en 163 pk. Tijdens het eerste jaar van productie komen er nog enkele andere motorisaties, waaronder de milieuvriendelijke 1.6 liter DRIVe-motor.

Zoals we dat van Volvo gewend zijn, beschikt de S60 over bijzonder veel veiligheidssystemen, waaronder een systeem dat voetgangers detecteert en een aanrijding afwendt. De Volvo S60 is er niet alleen veiliger op geworden, maar ook luxueuzer. Volvo herzag bijvoorbeeld het infotainmentsysteem, dat voortaan via een 5″ of 7″ scherm beschikbaar is.

De binnenkant is, zoals we het van Volvo gewoon zijn, nagenoeg perfect afgewerkt. De gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit en het interieur kan naar wens gepersonaliseerd worden. Het is duidelijk dat het interieur door Volvo gemaakt werd, we herkennen de typische middenconsole van de andere topmodellen van Volvo.