Autosalon Geneve 2010: Rinspeed UC? Concept

Rinspeed UC Concept
Het Zwitserse Rinspeed staat op het eigen autosalon en presenteert er de UC? Concept, niet enkel een wagen, maar een heus concept rond mobiliteit.

Zo is de Rinspeed UC? Concept slechts in staat 150 km af te leggen op z’n batterij, daarna valt het wagentje stil. Om de geringe autonomie toch enigszins te compenseren, kan de Rinspeed gemakkelijk op de wagon van een trein geladen worden. Daar kan de wagen opladen, terwijl de chauffeur kan genieten van het entertainment dat de UC? biedt.

De wagen is bijzonder compact en bijgevolg ook interessant voor het stadsverkeer. Wanneer je grotere afstanden wilt afleggen, kan je online een reservering maken – in je wagen zelf – voor een bepaalde treinrit. Wat er van dit mobiliteitsplan in de toekomst terug te vinden zal zijn, is nog niet duidelijk, maar Rinspeed toont alvast een mogelijke denkpiste.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...