Volkswagen CrossPolo Geneva
De nieuwe Polo nog niet stoer genoeg? Kies dan voor de nieuwe CrossPolo die zonet werd voorgesteld in Genève.

De CrossPolo komt er enkel als vijfdeurs en krijgt een stoere offroad look aangemeten. Zo beschikt hij over een aangepaste voorkant met mistlichten, een grotere luchtinlaat en een zwarte honingraadstructuur in de onderbumper. De onderste beschermplaat werd in een licht zilveren kleur gespoten, om deze nog meer te laten opvallen. De CrossPolo staat 15 mm hoger op zijn poten dan een standaard exemplaar. Aan de zijkant vinden we ruigere plastieken wielkasten en de zilveren dakrails kunnen zo’n 75 kg vervoeren. Om het geheel af te werken staat de wagen op 17″ vijfspaaks lichtmetaal.

Ook binnenin wordt de offroad look doorgetrokken dankzij sportstoelen die in twee kleuren werden uitgevoerd. De CrossPolo is ook relatief ruim, de achterbank kan in een 60:40 verhouding neergeklapt worden en de kofferruimte bedraagt met de achterbank neer 952 liter. Laat je de achterbank recht dan is er 280 liter ruimte beschikbaar. De koffer beschikt daarnaast over een dubbele laadvloer om kleine spullen op te bergen.

Onder de motorkap van de CrossPolo kunnen zes verschillende motoren plaatsnemen. Bij de benzinemotoren is de instapper een 1.2 benzine met 70 pk gevolgd door een 1.4 benzine met 85 pk en de 1.2 TSI als topmotor met 105 pk. Met de 1.2 TSI sprint de CrossPolo van 0 naar 100 km/u in 9,9 seconden en haalt hij een topsnelheid van 188 km/u. Wie liever voor een dieselmotor kiest kan enkel voor een 1.6 TDI kiezen, die weliswaar in drie verschillende vermogensniveaus gekocht kunnen worden: met 75, 90 of 105 pk. Met deze motoren verbruikt de CrossPolo 4,3 liter/100 km en stoot hij 113 gram CO2 uit per kilometer. De CrossPolo staat eind mei bij de dealers.