Lexus CT200h
Lexus is zinnens de concurrentie aan te gaan met onder meer de BMW 1-Reeks. Het merk maakte de Lexus CT200h, geïnspireerd op het LF-Ch Concept.

Zoals we dat van Lexus gewend zijn, wordt ook de CT200h aangedreven door een benzinemotor en een elektromotor. De wagen is vooral bedoeld voor het stadsverkeer, daar komt de hybride aandrijving immers volledig tot haar recht. De Lexus CT200h is een rechtstreekse aanval op de BMW 1-Reeks en de Audi A3.

Het grote voordeel van de CT200h tegenover die twee concurrenten is dat dit model een hybride model is. Daarmee is hij de enige hybride wagen in het premium C-segement. De kracht van de CT200h komt van een 1.8 liter grote benzinemotor, die de kracht naar de voorwielen stuurt.

Lexus wil door het introduceren van de CT200h een jonger publiek aanspreken. Het publiek dat Lexus momenteel aanspreekt heeft normaal gezien al redelijk wat geld opzij kunnen zetten en is bijgevolg al wat ouder. Denk nu niet dat de CT200h een koopje zal worden. De kans is groot dat de prijs van de CT200h gelijklopend zal zijn met die van zijn concurrenten, alleen de optiepakketten bij Lexus hebben de neiging voordeliger te zijn.