Carlsson C25
Dat Carlsson de Mercedes SL onder handen ging nemen is niets nieuws. We zagen de wagen in het echt en werden aangenaam verrast.

Onder de motorkap van dit brute beest ligt een V12-motor die dankzij de hulp van twee turbo’s in staat is 742 pk te leveren. Om die paarden onder controle te houden, moest Carlsson verschillende aanpassingen doen aan de oorspronkelijke Mercedes SL. De aanpassingen zijn bijzonder ingrijpend, enkel de ruiten en de A-stijl zijn nog van de Mercedes SL afkomstig.

Nul naar honderd doet dit racepaard in 3,7 seconden en de topsnelheid klokt af op een flinke 352 km/u. Van de C25 zullen er slechts – u raadt het al – 25 exemplaren gebouwd worden. Het exemplaar dat Carlsson in Genève tentoonstelt is daar het eerste van.

De Carlsson C25 poogt een unieke wagen te zijn, die toch betaalbaar is? Of die twee zich tegenspreken? In zekere zin wel, maar de uitleg die we van de verkoper kregen, slaat effectief ergens op. Het is namelijk zo dat er van die 25 stuks één exemplaar gereserveerd is per land. Wanneer een Belg dus besluit een Carlsson C25 te kopen, zal die de enige Belg zijn die er één heeft. Op die manier wil Carlsson voorkomen dat je met je C25 naar Dubai gaat en een tweede exemplaar tegenkomt. Zoiets zou wel kunnen gebeuren in een Pagani Zonda.