Autosalon Geneve 2010: Abarth Punto Evo

Abarth Punto Evo
De Fiat Grande Punto werd onlangs vervangen door de Punto Evo. Abarth pakte ook dit model onder handen en maakte de Abarth Punto Evo.

Daar waar de Abarth Grande Punto nog over 155 pk beschikte, krijgt de Abarth Punto Evo er 10 meer, uit een 1.4 liter grote MultiAir blok. Het maximale koppel komt neer op 250 Nm en nul naar honderd kan vanaf heden geschieden in 7.5 seconden. De wagen kan voor dagelijks gebruik in de ‘Normal’-stand geplaatst worden, wanneer het allemaal wat sneller mag, kan je kiezen voor de ‘Sport’-stand. De topsnelheid bedraagt 215 km/u.

Het gemiddeld verbruik bedraagt 6 liter per 100 km, 8,1 liter in de stad en 4 liter op de autostrade. De kans zit er weliswaar dik in dat het gemiddeld verbruik iets hoger zal uitvallen, gezien het uitnodigende gaspedaal. Het verbruik wordt verder gedrukt met een start/stop-systeem. Om een beter rijgedrag te bekomen, werd de Abarth Punto Evo voorzien van TTC (Torque Transfer Control), een systeem dat het koppel optimaal verdeeld over de voorwielen.

Naast de ‘standaard’ Abarth Punto Evo kan je ook nog kiezen voor het Punto Evo S-pakket dat de Abarth Punto Evo nog sneller maakt. Die versie beschikt over 180 pk, een verbeterd chassis en 18″ velgen, kortom alles wat een Abarth-liefhebber wilt.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Genève 2010: Abarth Punto Evo"

  1. BertN 07-03-2010 om 0:40

    Had hem toch spannender verwacht..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...