Geneve 2010: Gallardo LP570-4 Superleggera

Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera
Dat de Gallardo bijzonder snel is, hoeven we niet te vertellen. Dat hij onlangs nog sneller is geworden, is dan wel weer interessant.

Lamborghini gaf de Lamborghini Gallardo een Superleggera-kuur: More Power, Less Weight. Het resultaat: de Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera. De wagen werd lichter gemaakt door overbodige luxe – om precies te zijn 70 kg – overboord te gooien. Achteraan zien we een spoiler om al het geweld van de LP570-4 Superleggera op de baan te houden, vooraan merken we dat Lamborghini een nieuwe voorbumper installeerde, met de Murcielago in het achterhoofd.

De kracht van dit groene beest komt uit een 5.2 liter V10-motor die 570 pk levert. Nul naar honderd is gedaan in zo’n 3,4 seconden, 200 km/u 6,8 seconden later. De topsnelheid bedraagt 325 km/u. Dit model lijkt – op de kleur na dan – niet direct groen, maar toch bespaarde Lamborghini hier 20,5% aan CO2-uitstoot.

Het gemiddeld verbruik komt neer op 13.5 liter per 100 km met het e-gear transmissiesysteem. Met een manuele versnellingsbak stijgt het verbruik naar 14.4 liter per 100 km. Niet dat de koper van een Lamborghini LP570-4 Superleggera daar van wakker zal liggen. Geniet van de foto’s!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...