Bentley Continental Supersports Cabrio
Vorig jaar zagen we de Bentley Continental Supersports op het autosalon van Genève. Dit jaar staat de wagen er ook – weliswaar dakloos.

De Bentley Continental Supersports Cabrio is een combinatie van de Bentley Continental GTC en de Bentley Continental Supersports. Van die eerste erft de Continental Supersports Cabrio het open dak en van het tweede model krijgt deze Supersports Cabrio de motor. De combinatie van de twee zou dus moeten toelaten enorm snel te rijden met de haren in de wind, ideaal voor bergachtige wegen met een goed wegdek.

Onder de motorkap vinden we een 6 liter bi-turbo W12-motor die voor een vermogen zorgt van 630 pk en een maximaal koppel van 800 Nm heeft. De wagen kan daarenboven op E85 biobrandstof rijden en is daarom “ecologisch”. De sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 3,9 seconden en de topsnelheid ligt op 329 km/u.

De Continental Supersports is een stuk lichter dan de Continental GT Speed, Bentley heeft maar liefst 110 kilogram gewicht bespaard. Of Bentley er in slaagde gewicht te besparen ondanks het dak eraf te halen, is een andere kwestie. De Supersports is uitgerust met een nieuwe ‘Quickshift’ transmissie die de schakeltijden halveert.