Autosalon Geneve 2010: Porsche 918 Spyder Concept

Porsche 918 Spyder Concept Geneva
Geheel onverwacht staat Porsche met de 918 Spyder Concept in Genève, een milieuvriendelijke supersportwagen.

De Porsche 918 Spyder Concept werd duidelijk met de Carrera GT in het achterhoofd ontworpen. De nieuwe Porsche combineert uitzonderlijke prestaties met het verbruik van een stadswagentje. Het verbruik zou namelijk beperkt blijven tot 3 liter per 100 km. De uitstoot zou beperkt blijven tot 70 gram CO2 per kilometer.

Een V8-motor zorgt voor een vermogen van 500 pk en wordt bijgestaan door drie elektromotoren die samen voor 214 pk zorgen. Dat zorgt voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 3,2 seconden en een topsnelheid van 320 km/u. Hij werd daarnaast ook al getest op de Nürburgring en zou het rondje sneller afleggen dan de Porsche Carrera GT.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...