Autosalon Geneve 2010: Lotus Evora Cup

Lotus Evora Cup Geneva
Lotus wil graag deelnemen aan de GT4 raceklasse, daarom heeft het een racewagen op basis van de Evora gebouwd: de Lotus Evora Cup.

Onder de motorkap van de Evora Cup vinden we een nieuwe 4-liter V6 motor die voor een vermogen van 400 pk zorgt en dat vermogen koppelt aan een sequentiële zesbak met schakelflippers. Daarnaast werd het koetswerk aangepast om meer downforce en een betere motorkoeling te bekomen. “Performance through light weight” blijft de slagzin voor Lotus, de Evora Cup weegt minder dan 1.200 kg, 200 kg minder dan de productiewagen.

De Lotus Evora Cup zal deelnemen aan zijn eigen Lotus Evora Cup Competition die uit zes verschillende races zal bestaan. De eerste rit wordt op 16 en 17 oktober verreden in Donington Park (UK), de tweede rit is gepland op 21 en 22 november in Vallelunga (IT). Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich inschrijven op de Lotus Evora Cup Website.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...