Autosalon Geneve 2010: Dacia Duster

Dacia Duster
Dacia is volop bezig met haar gamma aan het uitbreiden. Na de Logan en de Sandero komt nu ook de Dacia Duster op de markt.

De Dacia Duster is een SUV-model dat voor elke portemonee betaalbaar is. De Dacia Duster is een robuust model, dat betrouwbaar zou moeten zijn en uit moet blinken in gebruiksgemak. De dieselversie van de Duster, zonder vierwielaandrijving, levert een CO2-uitstoot van minder dan 140 gram per kilometer. Dat maakt de wagen nog ‘ns relatief milieuvriendelijk.

Onder de motorkap zijn er 3 motorisaties beschikbaar. Alle motoren komen – uiteraard – van Renault. De instapmotor is een 85 pk sterke dieselmotor. Voor wie het nog wat meer mag zijn, is er een 105 pk sterke variant en voor de benzine-liefhebber is er een 110 pk sterke benzinemotor.

De Dacia Duster is bovendien bijzonder veilig, hij is dan ook afkomstig van Renault. Standaard zijn ABS en EBV (Electronic Brakeforce Distribution) aanwezig. Verder werd de Dacia uitgerust met verschillende airbags, om de inzittenden te beschermen. De kostprijs van deze Dacia Duster begint bij 11.900 EUR voor de voorwielaangedreven versie en €13.800 voor de versie met vierwielaandrijving.

Lees onze rijtest met de Dacia Duster.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...