Autosalon Geneve 2010: Alfa Romeo Guilietta

Alfa Romeo Giulietta Geneva
Alfa Romeo toont in Genève de langverwachte opvolger van de 147. De Giulietta moet gezien zijn uitstraling gewoon een succes worden.

Zoals eerdere persfoto’s ons al toonden, is de Alfa Romeo Guilietta een schitterend staaltje Italiaanse passie. Het design is een stuk vloeiender dan dat van zijn directe concurrenten: de Volkswagen Golf en Ford Focus. Vooraan vinden we nog verbanden met de MiTo terug, achteraan vinden we sierlijke LED-achterlichten het geheel afwerken.

Niet alleen de buitenkant mag er zijn, ook het interieur is een klein kunstwerkje. Het interieur is erg strak en licht ontworpen, we vinden er aluminium accenten en bedieningsknoppen die lijken weggeplukt te zijn van de 8C Competizione. Alfa Romeo heeft voor het interieur van de Giulietta materialen gebruikt van hoge kwaliteit die de Italiaanse stijl moeten belichamen.

De Giulietta huldigt de legendarische Giulietta uit de jaren ‘50 en moet de wagen worden waarmee Alfa Romeo zijn honderd jarig bestaan zal vieren. Alfa Romeo hoopt dat de Giulietta in zijn segment potten zal breken. De Alfa Romeo Guilietta krijgt net zoals de Alfa Romeo MiTo het DNA-systeem van Alfa Romeo mee. De bestuurder kan drie verschillende standen kiezen naargelang de omstandigheden: Dynamic, Normal en All-weather.

Onder de motorkap van de Giulietta zullen we alleen milieuvriendelijke turbomotoren terugvinden die standaard gekoppeld worden aan een Start/Stop-systeem. Bij de lancering zullen er vier motoren beschikbaar zijn: twee benzines en twee dieselmotoren. Bij de benzinemotoren vinden we een 1.4 TB met 120 pk en een 1.4 MultiAir met 170 pk. Bij de dieselmotoren vinden we een 1.6 JTDm met 105 pk en een 2.0 JTDm met 170 pk. Niet veel later komt er ook een Quadrifoglio Verde variant die zal beschikken over een 1750 TBi met 235 pk.

Deel dit bericht:

7 reacties op "Autosalon Genève 2010: Alfa Romeo Guilietta"

 1. Tim 02-03-2010 om 10:41

  Inderdaad, kunst!

 2. JV 02-03-2010 om 11:35

  Ziet er idd prachtig uit!!!
  Alleen in het rood valt hij precies wat tegen.

 3. Brambo 02-03-2010 om 11:41

  samen met de 8C de nieuwe generatie mooie alfa’s (naar mijn bescheiden mening)

 4. waverider 02-03-2010 om 13:26

  Ik vind m in het wit mooier als in rosso competizione, die lak heeft in het licht teveel oranje-roze voor mijn smaak.

 5. Bart Deceuninck 04-03-2010 om 2:14

  subliem !!!… en nu maar kopen he want ’n beetje laatste reddingsboei voor Alfa &
  hopelijk niet zoals de Mito iedereen laaiend maar de verkoop viel/valt (voorzichtig)
  wat tegen…. (en zo zijn er nog Beetle-voorbeelden…)

 6. XliljeezyX 04-03-2010 om 15:24

  Ik ben denk ik de een van de weinigen die dit ding echt pruts vind. Niet echt iets als ik aan Alfa Romeo denk.

 7. Koen 08-03-2010 om 15:20

  Prachtige achterkant, maar de voorkant mocht wel wat agressiever (ik ben de Brera-neus nog niet beugekeken). Ook het Dashboard zie ik liever volwassener. Het ziet er wel knap uit, maar tegenwoordig stap je in deze klasse van auto’s en waan je je in een middenklasser. Dat gevoel zal je hier niet direct hebben denk ik.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...