Lexus CT 200h
Lexus heeft de officiële details en foto’s vrijgegeven van de Lexus CT 200h, een toekomstige concurrent voor de BMW 1-Reeks en Audi A3.

Lexus heeft vanaf nu dus ook een bereikbare instapper in het gamma die de strijd zal moeten aangaan met de BMW 1-Reeks en de Audi A3. Lexus brengt de wagen eerst als hybride op de markt, de CT 200h beschikt over een 1.8-liter viercilinder benzine gekoppeld aan een hybride systeem dat elektrisch rijden tot 50 km/u mogelijk maakt. Er zijn maarliefst vier instellingen voor de aandrijflijn, naast ECO, NORMAL en SPORT is er ook een instelling waarmee enkel elektrisch gereden kan worden. Het vermogen wordt via een CVT-automaat naar de achterwielen gestuurd.

Voor de looks zijn de designers bij Lexus relatief trouw gebleven aan het LF-Ch Concept dat in Frankfurt werd onthuld. Binnenin vinden we een volledig nieuw interieur op, dat duidelijk meer en meer Europese trekjes begint te krijgen. Toch merken we nog veel knoppen op, iets waar de Duitse concurrentie vaak zuiniger op is. De CT 200h krijgt ook de innovatieve “muisbediening” in de wagen, daarmee kan je het navigatiesysteem bedienen via een systeem dat erg goed lijkt op dat van een computermuis. Ook de RX450h beschikt over deze feature.

Meer info en foto’s volgen op het autosalon van Genève.