Nieuwe Volkswagen CrossGolf
Volkswagen zal op het autosalon van Genève de nieuwe Volkswagen CrossGolf voorstellen, hij is nog steeds gebaseerd op de Golf V.

De CrossGolf moet het gat tussen een MPV en een SUV dichten en Volkswagen doet dat door de Golf 20mm hoger op zijn poten te zetten, dakrails te voorzien en plastieken beschermkoetswerk rond de bumpers en wielkasten te plaatsen. Daardoor oogt de Golf V wat stoerder, het is alleen jammer dat Volkswagen niet gekozen heeft om de Golf VI van deze kuur te voorzien. Daarop is het ongetwijfeld nog enkele jaren wachten.

De nieuwe CrossGolf zal al bij de dealers beschikbaar zijn vanaf april. Daar zullen klanten kunnen kiezen tussen een hele resem turbomotoren. Bij de benzinemotoren krijgt de instap TSI 105 pk, de 1.4 TSI zorgt dan weer voor 160 pk en 240 Nm koppel dankzij een turbo- en supercharger. De topsnelheid bedraagt dan ook 207 km/u en indien je hem koppelt aan een manuele zesbak verbruikt hij zo’n 6,8 liter per 100 km. De TSI is daarnaast optioneel verkrijgbaar met een zeventraps DSG-automaat.

Wie liever dieselt kan kiezen tussen verschillende TDI-motoren waarvan het vermogen tussen 105 (1.6 TDI) en 140 pk (2.0 TDI) reikt. De 140 pk sterke TDI verbruikt zo’n 5,3 liter per 100 kilometer en stoot 138 gram CO2 per kilometer uit. Alle motoren voldoen uiteraard aan de Euro 5 emissienormen.