Abarth Punto Evo krijgt 165 pk

Abarth Punto Evo
Abarth heeft foto’s en details vrijgegeven van de Abarth Punto Evo die volgende week in Genève onthuld zal worden.

Terwijl de Abarth Grande Punto het met 155 pk moest stellen vinden we onder de motorkap van de Abarth Punto Evo een nieuwe 165 pk sterke 1.4 MultiAir benzinemotor. Hiermee sprint de Abarth Grande Punto van 0 naar 100 km/u in 7,9 seconden. Het maximale koppel van 250 Nm wordt bereikt bij 2.250 toeren per minuut. De Abarth Punto Evo krijgt daarnaast een nieuw selectiesysteem waarmee de instellingen van de motor, de remmen en het stuur in twee stijlen aangepast kunnen worden: Sport en Normal.

Om het milieu niet te veel te schaden is de wagen voorzien van een schakelindicator en een Start-Stop systeem. Combineer dat met de innovatieve MultiAir techniek en we kunnen stellen dat de Abarth Punto Evo ook voor groene jongens bereikbaar wordt. Het gemiddeld verbruik bedraagt 6 liter per 100 kilometer. In de Stad wordt dat 8,1 liter en op de snelweg 4,8 liter. De wagen voldoet volledig aan de Euro 5 emissienorm en stoot zo’n 142 gram CO2 uit per kilometer.

Qua veiligheid en rijgedrag wordt de Abarth Punto Evo geruggesteund door het TTC (Torque Transfer Control) systeem. Dit systeem helpt het koppel dat naar de wielen gestuurd wordt gepast te verdelen waardoor de Abarth nog beter en veiliger door de bochten kan scheuren. Het gaat hier om een mechanisch differentieel zoals die ook in echte sportwagens wordt gebruikt, het systeem wordt wel pas actief wanneer de Sport modus wordt ingeschakeld. Loopt het echt mis dan kan je als bestuurder rekenen op 7 airbags (inclusief knie-airbag) en een erg krachtig remsysteem van Brembo.

In vergelijking met de Fiat Punto Evo krijgt de Abarth Punto Evo natuurlijk ook aan de buitenkant enkele sportieve wijzigingen. De voorbumper werd opgesmukt en de grille krijgt een honingraat-patroon. Ook achteraan vinden we een nieuwe bumper met diffuser die de luchtstroom moet optimaliseren. Verder vinden we achteraan twee uitlaatpijpen, die in Abarth traditie voor een diepe grom moeten zorgen. Als laatste staat de Abarth Punto Evo op imposante 17″ velgen en werd ook het interieur grondig aangepakt.

Voor wie 165 pk echter nog niet genoeg is, is er gelukkig ook nog de “SS” kit die voor 180 pk zorgt. In dit “SS” pakket zit naast de vermogensupgrade ook nog een verbeterd chassis, verbeterde remmen, stijvere veerpoten en 18″ Abarth “SS” lichtmetalen velgen in wit of titanium met sportbanden. De “SS” kit zal enkel door het officiële Abarth netwerk verdeeld worden. De kostprijs van de Abarth Punto Evo is nog niet bekend.

Abarth Punto Evo

Abarth Punto Evo

Abarth Punto Evo

Deel dit bericht:

3 reacties op "Abarth Punto Evo krijgt 165 pk"

 1. TM 24-02-2010 om 12:50

  Ziet er een pak beter uit dan de Abarth Grande Punto!

  Hoeveel pk zou de esseesse dan krijgen? 190? Dan kan de Abarth Punto Evo misschien eindelijk mee met de VW GTI en dergelijke!

 2. PJS 24-02-2010 om 12:54

  @TM; de EsseEsse (SS) krijgt 180 pk, zoals je onderaan het artikel kan lezen.

 3. Mrnix 24-02-2010 om 16:54

  hmm brembo remschijven kwijl :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...