Toekomstige Ferrari met vleugeldeuren?

Ferrari vleugeldeuren
Bij een patentenbureau heeft Ferrari een aanvraag gedaan voor een nieuw systeem van deuren, zo zouden de toekomstige Ferrari’s vleugeldeuren krijgen.

We zien vaste vleugeldeuren met een bevestigingspunt diep naar voren, recht boven de wielkasten. Hierdoor krijgen we een goed toegankelijke zetel waardoor ook vermogende personen aan de oudere kant gemakkelijk kunnen plaatsnemen in de sportwagen. Deze methode is bruikbaar voor modellen met een middenmotor maar ook wanneer de motor achteraan zou liggen. In Maranello hebben ze duidelijk ook humor, want op de patenttekeningen gebruiken ze een Aston Martin DB7 als model voor hun toekomstige techniek.

Vleugeldeuren kennen we al langer van Lamborghini, het is een van hun belangrijkste kenmerken. Met de SLS AMG en deze komende Ferrari kunnen we stellen dat conventionele deuren duidelijk niet meer passen op een supersportwagen, ofwel is het slechts een modegrill. We verwachten deze nieuwe deuren op de opvolger van de legendarische Enzo, die gepland staat voor 2012 en een 700pk zou krijgen.

Ferrari vleugeldeuren

Ferrari vleugeldeuren

Ferrari vleugeldeuren

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...