Porsche Boxster 2012
Met de GT3 RS, die als laatste een facelift kreeg is de 911 reeks volledig up to date. Daarom begint Porsche te werken aan hun instapper, de Boxster.

Met de Boxster Spyder heeft Porsche een prachtige afscheidsversie gebouwd die menig harten sneller laat slaan, ook al werd het design van de Boxster niet overal op evenveel gejuich onthaald. Daarom zullen de Duitsers proberen om hun succesformule van de 911 te vertalen naar de kleine instapper. We verwachten officieel nieuws tegen 2012, maar in tussentijd krijgen we zeker en vast updates via spyshots en geruchten.

Het huidige testmodel vertoeft momenteel in het Noorden van Europa, waar het weerstaat aan de koude. Er werd al eens gemopperd over een viercilinder in de Boxster en dat gerucht blijft hardnekkig aan. Zeker omdat ze bij Porsche nog een instapper willen maken onder hun huidige instapper, waarvoor ze zouden samenwerken met moederbedrijf Volkswagen. Beide modellen zouden dan op hetzelfde platform staan, met een gelijklopend motorenpalet. Porsche zou Porsche niet zijn als ze geen topmotorisatie zouden voorzien met hun bekende zescilider. Momenteel is de Boxster S de krachtigste variant, goed voor 295pk.

Porsche heeft het moeilijk met het beperken van de uitstoot van hun motoren, zo komen ze met 22 gram CO2/km zelfs niet in de buurt van de doelstelling om 120 gram/km te bereiken in 2015. Daar zou Porsche nog sterk aan werken, met nog efficiëntere motoren en lichte metalen in het frame en interieur. Dankzij de research van andere merken binnen de VAG groep moet Porsche er toch in slagen om een succesvolle Boxster op de markt te brengen. (Via MotorAuthority)

Porsche Boxster 2012 spyshots

Porsche Boxster 2012 spyshots

Porsche Boxster 2012 spyshots