Mercedes C-Klasse Facelift Spyshot
De Mercedes van het volk, de C-klasse is gespot tijdens testen met een gefacelift model. De W204 C-klasse is gelanceerd in 2007, daarmee is de tijd rijp voor een facelift.

Het model dat gespot werd was druk bezig met testen in het Noordelijk halfrond, waarbij de ingenieurs de wagen testen bij zeer lage temperaturen. Aan de buitenzijde zien we niet echt direct ingrijpende veranderen, maar toch zou de C een vernieuwde bumper krijgen en een matig gewijzigde lichtbundel, uiteraard met LED lichtjes zoals dat nu eenmaal hoort bij Duitsers. Ook zouden de zijspiegels een make-over krijgen.

Deze aanpassingen aan het uiterlijk zijn slechts bijkomstig, de meeste aandacht gaat naar het interieur dat wel nood had aan een nieuwe update, zoals de gebruikte materialen of het COMAND systeem in de boordcomputer. Als voorbeeld zal men de nieuwe E-klasse als leidraad nemen, wat een eigenaar van een C-klasse enkel maar kan toejuichen.

Behalve deze interieuraanpassingen ligt de focus ook sterk op het motoraanbod. Zo krijgen alle motorisaties een verbetering inzake uitstoot van CO2 en verbruik, zonder aan kracht te moeten inboeten. Ook de BlueTec diesels zouden een verfrissingskuur ondergaan, omdat deze in vergelijking met de concurrentie nog wat steken laten liggen.

De facelift zal beschikbaar zijn voor de gehele C-klasse familie. Belangrijker is dat de CLC zal vervangen worden door een nieuwe C-klasse Coupé. Nogmaals een poging van Mercedes om een succesvolle coupé te bouwen op het platform van de C-klasse. Voor Amerika heeft Mercedes-Benz wel slecht nieuws, de C-klasse Break zal de overtocht niet meer maken. Tussen 2002 en 2005 was deze wel beschikbaar, maar de verkoopcijfers vielen tegen. Met de recente introductie van de grotere E-klasse Break willen de Duisters vooral daarmee de Amerikanen overtuigen.

We verwachten deze facelift redelijk snel, zo zou hij volgend jaar reeds in de showroom staan. De lancering zou dus ergens op het einde van het jaar volgen. Op de lancering van de C-klasse Coupé na valt er eigenlijk niet veel spannends te verwachten, desondanks is de C-klasse erg populair. (Via MotorAuthority)

Mercedes C-klasse facelift 2011 spyshots

Mercedes C-klasse facelift 2011 spyshots