Volkswagen Polo GTI
Volkswagen heeft meer foto’s vrijgegeven van de 180 pk sterke Polo GTI die op het autosalon van Genève onthuld zal worden.

Onder de motorkap van de nieuwe Polo GTI vinden we een 1.4 TSI met 180 pk en 250 Nm koppel. Aangezien de Polo GTI maar 1.184 kg weegt sprint hij van 0 naar 100 km/u in 6,9 seconden. De topsnelheid bedraagt 230 km/u. Toch blijft de Polo GTI een groene jongen, hij heeft genoeg aan 6 liter/100 km en stoot maar 139 gram CO2 per kilometer uit. De motor wordt gekoppeld aan een zeventraps DSG automaat en de GTI krijgt een XDS elektronisch differentieel om de bestuurbaarheid te verbeteren. De Polo GTI hangt 15 mm dichter bij de grond dan een conventionele Polo.

Aan de buitenkant herkennen we het kleine broertje van de Golf GTI, de wagen krijgt een nieuwe voorbumper met een rood omlijste honingraat grille, nieuwe koplampen met LED dagrijlichten, een nieuwe achterbumper met diffuser en een dubbele chromen uitlaat. De GTI staat daarnaast op 17″ velgen met rode remklauwen. Binnenin vinden we een afgeplat GTI sportstuur, aluminium pedalen en stoelen met de typisch geruite zetelbekleding. De wagen staat vanaf de zomer bij de dealers, de prijs moet nog worden bekendgemaakt.