Het heeft een tijdje geduurd, maar het ziet er naar uit dat de VW Sharan na 14 jaar dienst dan toch een opvolger krijgt.

De VW Sharan die Volkswagen momenteel aanbiedt ziet er helemaal niet zo oud uit, maar behoort nog steeds tot de eerste generatie Sharan. De eerste generatie werd voor het eerst geproduceerd in 1996 en kreeg iets later een – weliswaar extreem grondige – facelift. Nu krijgt de VW Sharan dus eindelijk zijn opvolger. Het valt op dat de nieuwe Sharan de snuit van de nieuwe Golf en Polo krijgt. De wagen ziet er iets compacter uit dan zijn voorganger, maar schijn kan bedriegen.

Zoals je kan ziet op de afbeelding hierboven, is het nog ongeveer 9 dagen wachten op de nieuwe Volkswagen Sharan, we zien die dus op het autosalon van Genève. Als we goed kijken, zien we dat er twee uitstulpingen te bemerken zijn, daar waar de deuren horen. We zien twee klinken die bijzonder dicht tegen elkaar staan, dus het zou wel eens kunnen zijn dat de nieuwe Sharan beschikt over schuifdeuren. Of gaat de Sharan de Opel Meriva achterna met zelfmoorddeuren? We weten het u te vertellen wanneer de deuren van het autosalon van Genève opengaan.