Mercedes CLS Concept
Mercedes zal in Genève de F800 Concept voorstellen, de voorbode van de nieuwe Mercedes CLS.

Het concept heeft twee verschillende doelen. Ten eerste wil het de toekomstige designlijn van Mercedes uitstippelen en ten tweede wil het ons tonen hoe de Mercedes CLS er zal uitzien. De nieuwe Mercedes CLS wordt tegen volgend jaar verwacht. Verder is de F800 Concept aan de compacte kant. Zou het kunnen dat Mercedes een preview geeft van de volgende generatie Mercedes CLC?

Het concept beschikt onder meer over een extreem futuristisch interieur en over glijdende deuren, allemaal dingen die we niet zullen terugvinden op de nieuwe Mercedes CLS. Wat we wellicht wel zullen terugvinden, is het lijnenspel van de wagen. De wagen is overduidelijk een vierdeurs coupé en de CLS moet dat ook worden.

Hoe de F800 Concept precies wordt aangedreven, is nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat de ingenieurs bij Mercedes twee mogelijkheden open laten. De eerste mogelijkheid is een aandrijving met een brandstofcel en lithium-ion batterijen. De tweede mogelijkheid is een hybride aandrijving. Op 2 maart weten we meer te melden, dan staat dit concept namelijk in de spotlight op het autosalon van Genève.