Bertone Alfa Romeo Pandion Concept
Bertone heeft de foto’s van zijn Alfa Romeo conceptmodel vrijgegeven. De Bertone Pandion Concept moet de designrichting voor de opvolger van de 159 aangeven.

Alfa Romeo liet ter ere van zijn honderd jarig bestaan de drie grote designhuizen van Italië elk een ontwerp maken van hoe een opvolger van de 159 eruit zou moeten zien, daarbij zal Giugiaro een Berline tonen, Bertone een Coupé en Pininfarina een Cabriolet. De Cabrio van Pininfarina hebben we ondertussen al te zien gekregen, vandaag volgt de 159 Coupé concept van Bertone: de Bertone Pandion Concept.

De Pandion Concept lijkt verdacht veel op de BMW Vision EfficientDynamics Concept, maar ook de Saab Aero X lijkt de designers van Bertone te hebben geïnspireerd. De vierzits Pandion krijgt een bolle neus, erg veel glaswerk en een opzienbarende diffuser achteraan. De Pandion Concept staat volgens insiders op het platform van de 8C Competizione en zou maar 1.000 kg wegen. Het vermogen zou komen van een 4.7-liter V8 met 450 pk en 470 Nm koppel.

Verdere informatie over de Pandion Concept is schaars, op het autosalon van Genève zal Bertone ongetwijfeld meer informatie vrijgeven. Ook de conceptmodellen van Pininfarina en Giugiaro zullen we daar mogen verwelkomen.