Bentley Continental Supersports Convertible
Bentley heeft vandaag de cabrioversie van de Continental Supersports onthuld, de snelste Bentley Cabrio ooit.

Net als de Bentley Continental Supersports Coupé, die vorig jaar onthuld werd in Genève, krijgt de Convertible dezelfde twin-turbo 6-liter W12-motor aan boord die voor 630 pk en 800 Nm koppel zorgt. Daardoor sprint de Supersports Convertible van 0 naar 100 km/u in 4,2 seconden. De topsnelheid bedraagt 325 km/u. Net als alle andere modellen in de Continental reeks is de Supersports Convertible capabel om op E85 biobrandstof te rijden, waardoor tot 70% CO2 bespaard kan worden. Want de CO2-uitstoot van 388 g/km en het gemiddeld verbruik van 16,7 liter/100 km vragen volgens Bentley om compensatie.

Het vermogen van de W12-motor wordt gekoppeld aan een vernieuwde Quickshift transmissie die de schakeltijden met 50% verlaagt. De 630 paarden worden volgens een 40:60 verhouding over de vier wielen verdeeld. De Supersports staat op lichtgewicht 20″ tienspaaks velgen die maarliefst 10 kg besparing opleveren ten opzichte van een reguliere velgenset. De standaard geplaatste carbon-ceramische remmen zorgen voor 20 kg extra gewichtsreductie.

Maar er werd nog meer gewicht bespaard in de Supersports, zo zorgen de lichtgewicht, koolstofvezel sportstoelen voor een gewichtsbesparing van 45 kg. In het interieur zijn de opties trouwens eindeloos, zeker nu er zes nieuwe kleuren aan het kleurenpalet werden toegevoegd. Met onder andere White Satin, Kingfisher, Magenta en Orange Flame als nieuwkomers.

Bentley zal de Continental Supersports Convertible voorstellen op het autosalon van Genève dat binnen twee weken start. Over prijzen is nog niets bekend.