Facelift: Lotus Elise 2011
Lotus heeft de Elise een facelift gegeven en claimt meteen de laagste CO2-uitstoot van alle benzine sportwagens.

De Lotus Elise kwam 14 jaar geleden op de markt als een kleine wendbare lichtgewicht tweezitter met een middenmotor. Op het autosalon van Genève, dat binnen twee weken van start gaat, zal Lotus de Elise voor modeljaar 2011 voorstellen.

De Lotus Elise krijgt een nieuwe 1.6-liter benzinemotor met 136 pk die gekoppeld wordt aan een nieuwe manuele zesbak. Het verbruik bedraagt 6,14 liter/100 km en de CO2-uitstoot 155 gram, dat is maarliefst 13% minder dan zijn voorganger. Wie het graag krachtiger wil kan kiezen tussen de Lotus Elise R die dankzij een 1.8-liter benzinemotor over 192 pk beschikt of de Lotus Elise SC die dankzij een supercharger over 220 pk beschikt.

De Lotus Elise sprint van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden en haalt een topsnelheid van 200 km/u, De Lotus Elise R doet dezelfde sprint in 5,4 seconden en bereikt zijn top op 222 km/u.  De Lotus Elise SC is het snelst, deze duikt met een 0 naar 100 km/u sprint in 4,6 seconden onder de 5 seconden grens. Topsnelheid? 233 km/u.

De nieuwe Elise krijgt verder een geëvolueerd koetswerk met een nieuwe voorbumper en motorkap die voor een betere aerodynamica en dus een lager verbruik zorgen. Ook de lichten werden aangepast, de Elise krijgt nu nieuwe LED-dagrijlichten en LED richtingaanwijzers. Als laatste zijn er ook nieuwe velgen beschikbaar.

Onnodig te zeggen dat de Elise opnieuw in de kerngedachte van Lotus ontwikkeld werd, met gewichtsbesparing als grootste doel. De instap Lotus Elise weegt 876 kg, waardoor het één van de lichtste sportwagens ter wereld is. De facelift van de Lotus Elise zal vanaf april 2010 in de showrooms staan. Voor prijzen is het wachten tot maart.

Facelift: Lotus Elise 2011