Citroen DS High Rider: voorloper DS4

Citroen DS High Rider DS4
Gisteren konden we jullie al een eerste foto tonen van de DS4, vandaag heeft Citroën alle details van het conceptmodel vrijgegeven.

Update: de Citroën DS4 is officieel voorgesteld!

Citroën noemt het nieuwe DS concept momenteel nog DS High Rider maar we weten natuurlijk allemaal dat na de DS3 de DS4 komt. De DS High Rider kreeg de look van conventionele coupés maar is minder slank dan we gewoon zijn van deze koetswerkvormen. De DS High Rider staat relatief hoog op zijn poten en is 4,26 meter lang, 1,82 meter breed en 1,48 meter hoog. De DS High Rider oogt echter vooral dynamisch en stijlvol.

De chique driedeurs staat op 19″ lichtmetalen velgen en wordt gekarakteriseerd door zijn hoge schouderlijn. Vooraan herkennen we de typische DS-grille met grote luchtinlaten, langwerpige koplampen en krachtige lijnen in de motorkap. De DS High Rider moet dan ook luxe en elegantie belichamen, dit wordt versterkt door de glossy golden lak en chromen details die de vloeiende lijnen van de DS4 benadrukken. Het dak werd bedekt met een speciaal textiel, maar de DS4 kan niet omgevormd worden tot een cabrio.

Onder de motorkap komt een full hybrid diesel aandrijflijn dat een verfijnde HDi dieselmotor met roetpartikelfilter zal combineren met een elektromotor die de achteras zal aandrijven. Met dit hybride platform combineert de DS4 de brandstofefficiëntie en het vermogen van een HDi dieselmotor met de ecologische voordelen van een elektromotor. Wanneer het nodig is kunnen beide systemen zelfs samenwerken om kortstondig een boost aan vermogen en koppel te genereren. Citroën zal de DS High Rider voorstellen op het autosalon van Genève, dan volgen ongetwijfeld meer foto’s.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...