Renault Clio 20th
De Renault Clio is 20 jaar oud en dus maakt Renault een speciale editie om de verjaardag te vieren. Deze speciale editie krijgt de originele naam “20th anniversary”.

De Renault Clio draagt al 20 jaar lang trots de slogan: “Elle a Tout d’une Grande”. Dat wil zeggen dat de Clio ondanks zijn kleine afmetingen toch meekan met de grotere wagens, vooral op gebied van uitrusting en comfort. Tot op vandaag heeft de Renault Clio al 10.000.000 klanten gediend.

De speciale edities is in verschillende versies beschikbaar. Niet alleen de driedeurs, vijfdeurs en Estate kunnen worden uitgerust met het verjaardagspakket, ook de Renault Clio RS krijgt een verjaardagsgeschenk. Uiterlijk zijn deze modellen te onderscheiden van een andere clio door de badges die je op de B-stijl terug kan vinden en de lichte aanpassingen aan de grille en de spiegels. De Renault Clio RS 20th anniversary Edition laat zich herkennen door zijn zwart-witte kleurzetting.

In Frankrijk begint de prijs voor een gewone Clio 20th anniversary bij €14.350, voor de RS moet je €24.700 neertellen. De extra uitrusting die je krijgt op je 20th anniversary Edition, komt bovenop die van het “Dynamique TomTom” level, een optiepakket dat Renault nu al aanbiedt. Die extra uitrusting omvat naast enkele optische aanpassingen onder meer cruise control en een goed uitgerust entertainmentsysteem.

Bij de Clio RS 20th anniversary komt er bovenop de zonet vermelde uitrusting nog heel wat. Zo krijg je bij de Clio RS speciale deurmatten, 17″ velgen, elektrische ruiten die met één druk sluiten en automatisch inklapbare spiegels. Om het geheel af te maken krijg je nog een extra badge en gordijnairbags.