Fiat denkt dat Amerika nood heeft aan een kleine boodschappenauto en start daarom een extra productielijn in Mexico. CEO Sergio Marchionne hoopt 130.000 stuks per jaar te verkopen.

Nu Chrysler opgenomen is binnen de Fiat-groep begint de samenwerking vorm te krijgen. Zo worden de 500’s geproduceerd in de Chryslerfabriek van Mexico, waar ook de PT Cruiser gemaakt wordt. De verkoop komt eveneens in handen van het Amerikaanse merk, toch zal er een aparte showroom komen om de wagen volledig tot zijn recht te laten komen.

De productie start binnenkort om de Amerikanen de kans te geven om tegen december hun nationale Cinquecento te bezitten. De productie start met de driedeurs, maar in de toekomst zou ook de 500C en de Abarth 500 hier geproduceerd worden. Misschien komt er zelfs een verlengd model, speciaal voor de Amerikaanse markt.

Enkel geselecteerde Chrysler-dealers mogen de Fiat 500 aan de man brengen, voornamelijk in de grotere steden, omdat daar het nut van een kleine stadswagen reeds bewezen is. Fiat eist van hun nieuw submerk dat ze personeel speciaal opleiden voor de verkoop, want met een perfecte aanpak kan Chrysler actief worden in het segment van de kleine stadswagens, zonder al te veel ontwikkelingskosten. Over andere modellen van Fiat die de oversteek zouden kunnen maken is nog niets bekend, maar daarop is het slechts even wachten. (Via AT)