Gelekte foto: Citroen DS-R

Citroen DS3 Racing
We vernamen eerder al nieuws over de Citroën DS3 Racing. Nu krijgen we een eerste gelekte foto te zien.

Op de nummerplaat van de sportieve versie van de Citroën DS3 lezen we duidelijk DS-R af. Dit zal dus wellicht ook de naam zijn van het model dat Citroën zal voorstellen op het autosalon van Genève. Uiteraard is de DS-R gebouwd op basis van de Citroën DS3, maar er werden voldoende aanpassingen gedaan om van dit model een ware krachtbom te maken.

Uiterlijk werd er hier en daar wat aangepast, maar dat doet de wagen enkel sportief ogen. Onder de motorkap ligt er een 1.6 liter turbomotor die 210 pk uitbraakt. Er is bovendien ook nieuws over de nul-naar-honderd-tijd: die zou slechts 6,8 seconden duren. We hebben dus alweer iets om naar uit te kijken op het autosalon van Genève. (via AB)

Citroen DS-R

Deel dit bericht:

6 reacties op "Gelekte foto: Citroën DS-R"

 1. Kristof L 09-02-2010 om 21:41

  Leuke auto.
  Weet je wat super zou zijn? Onder elk artikel hier op groenlicht een kleine poll. Een soort puntensysteem. Deze auto vind ik leuk (+1), deze auto vind ik niet spannend maar ook nie fou (0), deze auto vind ik lelijk (-1). Om dan zo een score te krijgen over wat mensen er van vinden. Vb, deze citroen zal waarschijnlijk redelijk positief zijn. De BMW X6 tuning zal dan waarschijnlijk zwaar negatief zijn 😀 Bij de nieuwe zonda (spyshots) zou ik negatief scoren (te veel hypercar) maar velen zullen daar anders over denken. Wat denk je groenlicht? 😉 Ook leuk mocht de score vermeld worden op de homepage onder iedere foto.

  Ben nu al benieuwd welke auto’s super veel stemmen gaan krijgen. Trouwens, over auto’s met veel stemmen… kunnen jullie dan een ‘rij-test’ maken, slim hé 😉

 2. MRM 09-02-2010 om 21:46

  Da’s zeker en vast geen slecht idee!
  We zijn constant bezig met kleine vernieuwingen en zullen je idee op de “to do list” zetten.

 3. BNNY 09-02-2010 om 21:54

  Prachtig idee!

 4. Kristof L 09-02-2010 om 21:54

  Nice 😀
  Ik ben al benieuwd

 5. Bart Deceuninck 10-02-2010 om 13:16

  +2 !!

 6. dimitri 11-02-2010 om 1:00

  bangelijk id,, wanneer komt die ds nu uit , kan ni meer wachten

Reageer

Reactie aan het plaatsen...