Ford Focus RS Clubsport en nieuwe Ford Focus RS


Een tijdje geleden mochten we met de Ford Focus RS rijden. Die was bijzonder snel, maar Ford zou plannen hebben de Focus RS nog sneller te maken.

De Ford Focus RS Clubsport zou nog steeds dezelfde vijfcilinder gebruiken die de Ford Focus RS gebruikt. Het vermogen van die motor zou weliswaar stijgen naar 350 pk, een stijging van 50 pk! Dat zou de prestaties al fors doen verbeteren, maar om het nog beter te doen, zou Ford eveneens lichtere stoelen en een stijvere vering installeren. Om het geheel wat dramatischer te doen ogen, zou Ford ook opteren voor speciaal verfwerk op de wagen. De sprint van nul naar honderd zou maximum 5 seconden mogen duren.

Jammer genoeg zouden er slechts 500 stuks van dit rasechte stuk sportief geweld gebouwd worden. Zoals we dat weliswaar gewoon zijn, zou de prijs aan de lage kant blijven, ongeveer €40.000. Uiteraard zal de overheid al dit rijplezier belasten, verwacht je gerust aan € 5.000 BIV. De Ford Focus RS Clubsport zou gebaseerd worden op de huidige Ford Focus RS. Ford kwam een tijdje geleden met een nieuwe Ford Focus op de proppen en zal hiervan wellicht ook een RS-versie maken.

De nieuwe Ford Focus RS zou minder traditioneel zijn, maar wel minstens even goed. De geliefde 2.5 liter vijfcilinder moet plaats ruimen voor een 2.0 liter blok, die bijgestaan zou worden door een elektromotor. U leest het goed, de nieuwe Ford Focus RS wordt een hybride. Uiteraard dient de elektromotor niet om de Focus RS milieuvriendelijker te maken, maar om voor meer prestaties te zorgen.

De krachtbron zou in samenwerking met Peugeot gemaakt worden. Peugeot onthulde immers laatstleden de Peugeot SR1 Concept, toevallig een hybride. Het vermogen van de nieuwe Ford Focus RS zou weliswaar niet op 313 pk neerkomen – zoals dat in de SR1 Concept het geval is -, maar op ‘slechts’ 300 pk. Nul naar honderd mag ook hier maximum vijf seconden duren, de topsnelheid wordt begrensd op 250 km/u.

Hoe de buitenkant van de nieuwe Ford Focus RS er precies zal uitzien, is nog niet geweten, maar we kunnen wel al heel wat voorspellen als we kijken naar de vorige generatie. Die voorspellingen worden voorgesteld in de afbeeldingen hieronder. De nieuwe Ford Focus RS zal sowieso nog een tijdje op zich laten wachten, hij wordt ten vroegste binnen 3 jaar op de markt verwacht. (via AE)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...