Volkswagen werkt aan een opvolger voor de Volkswagen EOS, deze zou op basis van het onlangs voorgestelde Compact Coupé Concept gebouwd worden.

Sinds de komst van Walter Da Silva bij Volkswagen gaat het goed met het design van de nieuwe Volkswagen modellen. Da Silva is erin geslaagd het saaie imago van het merk om te keren naar een eerder sportief imago. De nieuwe Volkswagen look ging van start met de Volkswagen Scirocco en Golf en werd ook op de nieuwe Polo toegepast. De stoere look die de Polo meekreeg is ongetwijfeld één van de redenen waarom de verkoop van de Polo momenteel zo goed gaat.

Onlangs heeft Volkswagen de Compact Coupé Concept voorgesteld, dit model zou de basis moeten vormen voor een Volkswagen Coupé maar lijkt ons ook een ideaal platform voor de komst van de nieuwe EOS, een luxueuze Coupé Cabriolet die uitgerust zal worden met een driedelig metalen klapdak. De nieuwe Volkswagen EOS wordt reeds volgend jaar verwacht, de verkoop zou begin 2011 starten. De EOS zou uitgerust worden met LED koplampen, een sportieve voorbumper met een rechte grille en een coupé-lijn die we van de Audi A5 kennen. De nieuwe EOS zou iets kleiner worden dan de de A5 Cabrio.

Onder de motorkap zullen we net als bij de huidige generatie vooral benzinemotoren vinden, starten kan met een 1.4 TSI met 122 pk of een 1.6 FSI met 115 pk. Verder is er nog een 2.0 TSI met 150 pk en een 2.0 TFSI met 200 pk. De huidige EOS kan uitgerust worden met een V6-motor, bij de nieuwe generatie zou deze motor echter niet meer in het motorengamma opgenomen worden. Wie wil dieselen zal kunnen kiezen tussen een 1.6 TDI met 115 pk en een 2.0 TDI met 140 pk of 170 pk.