Mercedes Grand Prix - MGP001
Gisteren heeft Mercedes Grand Prix zijn team officieel voorgesteld aan de pers. Alle aandacht ging uiteraard naar zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, die na 2 jaar van afwezigheid terug komt naar de Formule 1.

Behalve Schumacher rijdt ook Nico Rosberg voor het volledig Duitse team. Terwijl iedereen ervan overtuigd is dat hij de status van tweede rijder toebedeelt krijgt, is de talentvolle jonge Duitser zeker van zijn stuk. Om alle criticasters lik op stuk te geven, wil hij de Grote Prijs van Bahrein direct winnen, de eerste race van het komende seizoen.

Mocht hij er niet in slagen, dan zal niemand hem kwalijk nemen dat hij minder presteert dan zijn legendarische teamgenoot. Ross Brawn blijft aan als teambaas en zei dat er geen rijders worden voorgetrokken, indien dat de titelstrijd niet zou beïnvloeden. Rosberg doet er dus best alles aan direct te presteren.

Nieuwe eigenaar Mercedes is terug met een fabrieksteam in de F1, en daar zijn ze best fier op. Ze presenteerden hun nieuwe wagen, maar dan op het model van vorig jaar. Zo vinden we het bekende Mercedesgrijs terug op de hele wagen, die vorig jaar nog wit & fluogroen/zwart was. De term Silver Arrows gebruikt Mercedes maar al te graag, nu maar hopen dat ze terug snel zijn, waarmee ze die naam alle eer aandoen. Voor de eerste echte beelden moeten we nog even wachten tot de eerste testsessies begin maart, maar dankzij deze voorstelling krijgen we al een beeld van hoe de wagen er zal uitzien. Hoofdsponsor is Petronas geworden, die we nog kennen van toen het BMW sponsorde. Dat team is nu terug in handen van het team van Peter Sauber.

Ook de andere teams zullen binnenkort hun ontwerp van 2010 voorstellen.

Mercedes Grand Prix - MGP001

Mercedes Grand Prix - MGP001

Mercedes Grand Prix - MGP001

Mercedes Grand Prix - MGP001

Mercedes Grand Prix - MGP001