Skoda Octavia krijgt nieuwe 1.2 TSI


De Skoda Octavia krijgt een nieuwe motor in zijn gamma, het gaat om een direct ingespoten 1.2 TSI viercilinder met 105 pk.

De 1.2 TSI turbobenzine-motor wordt sinds kort ook aangeboden in de Skoda Yeti en levert een vermogen van 105 pk en een maximaal koppel van 175 Nm tussen 1.550 en 4.100 toeren/minuut. Volgens Skoda is deze pittige motor een ideale oplossing voor zowel de stad als de snelweg. Hij kan gekoppeld worden aan een manuele zesbak of een zeventraps DSG-automaat.

De 1.2 TSI is het resultaat van het downsizingprincipe dat binnen de VAG-groep heerst, een kleinere cilinderinhoud wordt er gecombineerd met uitstekende prestaties. De 1.2 TSI voldoet aan de Euro 5-emissienorm en verbruikt gemiddeld 5,7 l/100 km. Hiermee wordt het de zuinigste benzine in de Octavia-reeks. De CO2-uitstoot bedraagt 134 g/km.

De nieuwe 1.2 TSI zal vanaf februari beschikbaar zijn en wordt gebouwd in de fabriek van Mladá Boleslav in Tsjechië. Van de 1.2 TSI worden dagelijks 1.000 exemplaren gebouwd. In de motorafdeling van de fabriek werken 600 mensen, samen produceren ze 2.800 motoren per dag.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Skoda Octavia krijgt nieuwe 1.2 TSI"

  1. JV 27-01-2010 om 12:35

    Klinkt leuk, ben alleen benieuwd of hij wel voor het nodige rijpezier kan zorgen in een “zware” Octavia.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...