Officieel: Spyker koopt Saab

Spyker-Saab
Tijdens een persconferentie is bekend geworden dat Spyker een akkoord heeft bereikt met GM over de aankoop van Saab.

Dat is in ieder geval goed nieuws voor de werknemers, dealers en fans van Saab. GM, Spyker en de Zweedse overheid hebben alledrie de handen uit de mouwen gestoken om een zo goed mogelijke deal uit te werken die de toekomst van het iconische merk Saab veilig zullen stellen.

Spyker is van plan om een nieuw bedrijf op poten te zetten dat voluit Saab Spyker Automobiles zal gaan heten, daarin zal het merk Saab uiteraard de belangrijkste rol spelen. Verdere details over de verkoop zijn momenteel nog niet vrijgegeven, maar worden de komende weken bekend gemaakt. De Zweedse overheid moet de transactie en de aanvraag voor garanties van de Europese investeringsbank nog nakijken, maar verwacht wordt dat de transactie midden-Februari volledig beklonken wordt.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Spyker koopt Saab"

  1. rr 26-01-2010 om 20:08

    mooie SUV

  2. Kristof L 27-01-2010 om 13:59

    Dus de Saab modellen blijven bestaan? Of worden het sportwagentjes die onderhuids saab onderdelen hebben?

  3. PJS 27-01-2010 om 14:13

    @Kristof L; Saab blijft dus Saab modellen bouwen maar zal deel uitmaken van een nieuwe Groep (Saab Spyker Automobiles)… Spyker zal daarentegen bijvoorbeeld wel gebruik kunnen maken van de technologie van Saab voor bijvoorbeeld de Spyker D12 SUV..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...